آیا هواپیما بوق دارد؟

تا به حال این سوال برایتان پیش آمده که آیا هواپیما هم بوق دارد؟ خلبان برای هشدار دادن به دیگر هواپیماها از چه وسیله ای استفاده می کند؟
ابتدا بیایید باهم شرایطی که ممکن است خلبان نیاز به بوق زدن یا هشدار دادن داشته باشد را بررسی کنیم؛ از باند فرودگاه شروع می کنیم. وقتی هواپیما روی زمین است و مهندس های پرواز و تعمیر مشغول بررسی یا کار روی هواپیما هستند، با فرستادن سیگنال با همکارانشان ارتباط برقرار می کنند. چگونه این سیگنال ارسال می شود؟

از طریق فشار دادن دکمه ی GND در داخل کابین هواپیما که پس از آن ارتباط از طریق هدست صورت می گیرد. توجه داشته باشید زمانی که هواپیما در حال نشستن بر روی باند فرودگاه است نمی تواند با بوق زدن از هواپیما دیگر پیشی بگیرد و زودتر بر روی باند فرود بیاید! تمامی فرامین خلبان از جمله مسیری که باید روی زمین طی کند و جایگاهش در صف انتظار برای برخاستن، توسط کنترلر برج مراقبت فرودگاه مشخص می گردد و همانطور که می بینید موارد استفاده از بوق کمی متفاوت است.
حالت بعدی که ممکن است نیاز به فشردن دکمه GND داشته باشیم هنگام پرواز و برای جلوگیری از تصادف است اما کمی صبر کنید. دکمه GND تنها زمانی که هواپیما بر روی زمین قرار دارد استفاده می شود.
پس برای جلوگیری از خطر برخورد دو هواپیما به هم از چه وسیله ای استفاده می شود؟

وقتی دو هواپیما از حد مجاز به یکدیگر نزدیک تر باشند و احتمال برخورد وجود داشته باشد خلبانها از روشهای مختلفی برای هشدار دادن به یکدیگر استفاده میکنند. مثلا با خاموش روشن کردن چراغ های هواپیما و یا توجه به چراغ قرمز روی بال چپ و چراغ سبز روی بال راست که جهت حرکت هواپیما را مشخص می کند. همچنین هواپیماها سیستمی به نام ACARS دارند که دائما با ماهواره ها و زمین در ارتباط هستند و اطلاعات مربوط به ارتفاع، سرعت، مسیر و … را ارسال و دریافت می کنند. بنابراین خلبان به خوبی از موقعیت هواپیما و احتمال وجود خطر برخورد با سایر هواپیما مطلع خواهد بود.
هواپیماهای امروزی و مدرن تر نیز مجهز به سیستمی به نام TCAS هستند که وظیفه آن جلوگیری از برخورد ترافیک هوایی است و زمانی که دو هواپیما بیش از حد به هم نزدیک شده باشند و در معرض خطر تصادف و برخورد باشند این سیستم به هر دو خلبان اطلاع و هشدار می دهد تا یکی از هواپیماها بالاتر و هواپیمای دیگر پایین تر پرواز کند.
یکی دیگر از شرایطی که ممکن است نیاز به بوق زدن در هواپیما باشد به هنگام خطر و یا نقص فنی است. جالب است بدانید در این مواقع خود هواپیما شروع به بوق زدن یا همان آژیر خطر می کند. منتها این صدا را فقط خلبان در کابین هواپیما می شنود و از وجود نقص فنی و یا آتش سوزی مطلع می شود.
پس هواپیما هم بوق دارد ولی این بوق و کاربرد آن با بوق ماشین و کاربردی که از آن می شناسیم تفاوت دارد و تنها زمانی که هواپیما بر روی زمین است استفاده میشود و خلبان نمی تواند برای هشدار دادن به دیگر هواپیماها بوق بزند.
This Post Has 0 Comments