می دانید که یکی از بهترین نسخه ها برای تغییر موقت شرایط و بدست آوردن حال خوب سفر کردن است. آنجایی که زندگی شروع می کند به سیاه و سفید شدن، سفر میتواند آن را رنگ کند. بعضی وقت ها سفر تاثیری در زندگی آدمها می گذارد که هیچ چیز دیگری نمیتواند انقدر تاثیر گذار باشد.
اما حالا شرایط متفاوت است، این روزها سفر رفتن بجای سازنده بودن ممکن است مخرب باشد و حتی حال نه چندان خوبمان را هم بدتر کند. با اینکه این روزها بیشتر از همیشه به مرهمی از جنس سفر نیاز داریم ولی از چمدان بستن منع شدیم. ما فکر می کنیم سفر رفتن مرهم سفر نرفتن است و اتفاقا به شما توصیه می کنیم در دوران کرونا سفر کنید اما نه با چمدان بلکه با کتاب!
کتابهایی هستند که ما را به سفر میبرند راهی که ما قرار است برویم را رفته اند و تجربه ای که ما قرار است بدست بیاریم را بدست آورده اند. بعضی از این کتاب ها میخواهند ما را از مرزهای جغرافیایی بیرون ببرند و جهان تازه ای را نشانمان بدهند و شوق ماجراجویی را در ما زنده کنند و برخی دیگر ما را به یک سفر درونی میبرند؛ سفر به درون خودمان. سفری که شاید در دنیای واقعی کمتر اتفاق بیفتد. فرقی نمی کند کجا و در چه وضعیتی هستید، این کتابها شما را با خودشان به سفرمیبرند. پس اگر می خواهید در این روزهای نه چندان دلچسب همراه کتاب ها سفر کنید با ما همراه باشید .
یک هفته در فرودگاه

همه ما به عنوان مسافر زمان زیادی را در فرودگاه های مبدا و مقصد سپری می کنیم گاه سفر می کنیم، گاه بدرقه و گاهی نیز منتظر می نشینیم. در واقع فرودگاه مکانی است که وجه اشتراک تمام آدمهای حاضر در آن، در سفر بودن است. مگر بخشی از سفر، دیدن آدم های مختلف با فرهنگی متفاوت نیست؟ خب فرودگاه جایی است که این آدم ها را در خود دارد ولی اغلب ما به آنها بی توجهیم. در واقع آلن دوباتن در کتاب "یک هفته در فرودگاه" می خواهد به مخاطب بگوید فرودگاه می تواند یکی از مکان هایی باشد که باید در سفر ببینیم و در این کتاب از تجربه اش در این مورد می گوید.
قهوه استانبول نیکو می سوزد

در دوره قاجار عده ای از مرفهین و صاحب منصبان و گاهی اوقات نیز مردم عادی به سفر می رفتند و حال و هوای این سفرها را در قالب سفرنامه می نوشتند. نشر اطراف مجموعه ای از کتاب های تماشای شهر را منتشر کرده است که از دید این مسافران قاجاری به توصیف شهرها می پردازد. یکی از این کتاب ها " قهوه استانبول نیکو می سوزد" است که که در آن 12 سفرنامه از آبان 1181 تا دی ماه 1283 نوشته شده است. نویسندگان این سفرنامهها به سراغ خیابانها، بازارها، غذاها و ... در استانبول رفتهاند و با زبانی شیرین و سرشار از حیرت از این شهر نوشتهاند.
پاریس از دور نمایان شد

باز هم کتابی از مجموعه تماشای شهر که علی اکبر شیروانی گردآوری کرده است. در کتاب "پاریس از دور نمایان شد" تمرکز بر کشف روح شهر پاریس با نگاه ایرانی است. در این کتاب متوجه می شوید که چگونه پاریس در آن سالها چهرهای دلرباتر از امروز داشته است.
سفر با دوچرخه به آفریقا

کتاب "سفر با دوچرخه به آفریقا" روایت عباس رزاقی از رکاب زنی در آفریقا است. او که در ابتدا قرار بود رکاب زنی در دور دنیا داشته باشد می گوید موفق به حضور در جادههای آمریکای جنوبی، استرالیا و آسیا نشدم و به ناچار در انتهای برنامه ی سفر، رکاب زنی را در قاره آفریقا انجام دادم. عباس رزاقی معتقد است آنچه که ما در فیلمها راجع به آفریقا میبینیم، بیشتر ساخته کمپانیهای سازنده فیلمهای راز بقایی است. آفریقا تمامش پارک تحت حفاظت و ملی نیست، بلکه در آنجا هم زندگی هست اما زندگی از نوع سخت.
ماجراجویان بزرگ

همه ما در زندگی به قهرمانهایی نیاز داریم که ما را وادار به رویاپردازی کنند و الهام بخش ما باشند تا جرات رسیدن به رویاهایمان را پیدا کنیم و سختتر تلاش کنیم. الستر هامفریز که نویسنده و ماجراجوی اهل انگلستان است در کتاب "ماجراجویان بزرگ " زندگی تعدادی از تأثیرگذارترین، عجیبترین و الهامبخشترین جهانگرد هایی که تا به حال وجود داشتهاند را روایت می کند.
چادر کردیم رفتیم تماشا

کتاب "چادر کردیم رفتیم تماشا" سفرنامه عالیه خانم شیرازی، جلد اول مجموعه سفرنامه زنان قدیمی است. عالیه خانم شیرازی سفر خود را از کرمان آغاز می کند و پس از گذر از شهرهای بمبئی و عربستان و عراق مدتی را در دربار ناصری می گذراند. جذابیت این سفر نامه در این است که در کنار اتفاقات سفر، ریزه کاری ها و روزمرگی ها نیز بیان شده و همین موضوع کمک می کند تا تصویر روشن تری از آن دوره داشته باشیم.
عطر سنبل عطر کاج

کتاب "عطر سنبل عطر کاج" خاطرات جالب یک دختر درباره مهاجرت خانواده اش از آبادان به آمریکا به دلیل شغل پدرش به عنوان مهندس شرکت نفت و اتفاقات پس از آن است. مقایسه وضعیت مهاجران ایرانی در آمریکا در قبل و بعد از انقلاب، تفاوت های فاحش فرهنگی این دو جامعه، کیفیت زندگی و مشکلات مهاجران، نوع نگاه آمریکایی ها به ایرانیان و چگونگی هضم شدن یک خانواده تازه مهاجرت کرده در فرهنگی ناشناخته در قالب داستان و خاطرات، از جمله اطلاعاتی است که با خواندن این کتاب می توانید به دست آورید آن هم به شیوه خودمانی و صمیمانه.
سفرنامه های منصور ضابطیان

احتمالا وصف سفرنامه های منصور ضابطیان که در کتاب های مختلفی به چاپ رسیده به گوشتان خورده است. او معمولا با نثری ساده و صمیمی و توصیفات زیبا، تجربیات شخصیش را همراه با عکس بیان می کند و با معرفی سفر کم هزینه، به خواننده انگیزه تجربه چنین سبک سفری را می دهد. کتاب "مارک و پلو" اولین کتاب از مجموعه سفرنامه های ضابطیان است که توسط نشر مثلث به چاپ رسیده است. این کتاب مجمـوعه ای از سفرنامه های فرانسـه، ایتالیا، ارمنستان، ترکیه، هنـد، کره جنـوبی، اسپانیا و ایالات متحده است که با گرافیکی زیبا، خواننده را به وجد می آورد.
سفرنامه برادران امیدوار

برادران امیدوار را که می شناسید؟ اولین جهانگردان ایرانی که در سال های ابتدایی دهه 30 قصد به قاره های مختلف جهان سفرکردند. کتاب " سفرنامه برادران امیدوار " اطلاعات جالب و مفیدی درباره این قاره ها و مردمانش در اختیار شما قرار می دهد بخصوص اگر بعد از خواندن کتاب سری به موزه برادران امیدوار در کاخ سعدآباد بزنید.
200 کشور در 45 سال

کتاب " 200 کشور در 45 سال " نوشته مهندس فرهاد کاشانی است که اولین سفر خود را در زمان دانشجویی انجام داده است و تجربه دیدن 7 قاره و 200 کشور جهان را دارد. او در کتابش عنوان کرده است که خواندن سفرنامه برادران امیدوار باعث انگیزه و شور اشتیاق او برای سفر شده است و او نیز با نوشتن این کتاب تجربیات خود را در بازدید از این کشورها در اختیار خوانندگان قرار داده است.